Hofmeijer MP heeft voor oppervlaktewater een eigen pompenrange ontwikkeld die visveilig is: Ontwerp en uitvoering zijn zo gekozen dat de in het water aanwezige vis zo min mogelijk hinder ondervindt tijdens het verpompen van het water.

De Hofmeijer MP ecoFish pompen combineren een hoog rendement met ecologisch bewustzijn. Wij hebben voor oppervlaktewater een eigen pompenrange ontwikkeld die een visvriendelijk certificaat heeft. De ecoFish is door een onafhankelijk bureau getest en bestempeld als visvriendelijk en laat meer dan 97% van de vissen levend door de pomp. Dit type pomp kan in diverse materialen en variaties volledig custom made worden uitgevoerd. Binnen het gegeven werkgebied bieden wij een pomp rendement van minimaal 75%.  uiteraard kunnen wij het gehele natte pad visvriendelijk voor u uitwerken en uitleggen op een optimaal rendement.

ecoFish-400R

De ecoFish-400R is een centrifugaalpomp met een zeer hoog rendement tot ruim boven 80%. De pomp is door een onafhankelijk adviesbureau getest als visveilig, tijdens de test zijn meer dan 99% van de vissen levend door de pomp gekomen. De pomp kan op toerentallen tussen de 300 en de 600 rpm draaien. Standaard hebben deze pompen een kortsluitanker motor. De pompen kunnen ook worden uitgevoerd met een permanentmagneet motor, deze hebben een hoger rendement, hebben een lager gewicht, produceren minder geluid en zijn lager dan de kortsluitanker motor.

 

Custom Made

Dit type pomp kan in diverse variaties volledig custom made worden uitgevoerd, waarbij series ook mogelijk zijn. Het ontwerp, de ontwikkeling en de werktuigbouwkundige berekeningen worden in eigen beheer uitgevoerd. Daarnaast worden alle pomponderdelen in Twente gefabriceerd waardoor levertijden kort zijn en controle op het eindproduct optimaal is.

Ontwerp & Ontwikkeling

Hofmeijer MP kan het ontwerp, de ontwikkeling en de werktuigbouwkundige berekeningen behartigen voor de meest voorkomende roterende werktuigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 3D-software Programma Solid Edge en diverse berekeningsprogramma’s voor stromingen en verzorgt Hofmeijer MP capaciteitsberekeningen op basis van CFD.

Solid Edge

Softwarepakket Solid Edge wordt toegepast om engineering driedimensionaal vorm te geven. Hiermee worden werktekeningen gegenereerd en kunnen ruimtelijke grafische voorstellingen een waarheidsgetrouw beeld schetsen van het te construeren projectdeel. Door goede engineering kan capaciteitsverhoging worden bewerkstelligd.