In opdracht van Waternet voert Hofmeijer de werktuigbouwkundige werkzaamheden aan het gemaal uit. De werkzaamheden zijn in een afronden fase de oplevering staat voor begin 2020 gepland.

Het poldergemaal Bovenkerkerpolder is in 1974 gebouwd en pompt oppervlaktewater vanuit polder Bovenkerkerpolder in de Amstel.

De pompinstallatie heeft twee horizontale schroefcentrifugaalpompen en een verticale schroefcentrifugaaldompelpomp die gebouwd zijn door Machinefabriek Stork Hengelo in 1974.

De horizontale schroefcentrifugaalpompen hebben ieder een capaciteit van 100m3/min bij een toerental van c.a. 350 t/min. De verticaleschroefcentrifugaalpomp heeft een capaciteit van 70m3/min bij een toerental van c.a. 520 t/min. Een van de horizontale pompen werd tot voor de werkzaamheden van dit project begin 2019 starten nog aangedreven door een dieselmotor, deze diesel motor is in intussen vervangen door hoog efficiënte elektromotor.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • Het ontwerpen van de aanpassingen en uitbreiding van het poldergemaal;
  • Het compleet reviseren van drie pompinstallaties;
  • Het leveren, monteren inbedrijf nemen van diverse werktuigbouwkundige onderdelen o.a. vacuüm installatie, elektrische bediende vlinderkleppen (DN1000)